Ingrijirea Tatuajelor


Odata ce ai aceasta pasiune pentru tatuaje trebuie sa ai grija de ele cat sunt proaspete mai mult, iar dupa vindecare au nevoie doar de putina atentie in ceea ce priveste expunerea excesiva la soare. Pana sa ajungi  la un tatuaj frumos, vindecat cu care sa te mandresti, putem vorbi despre tatuajul nou, recent facut care nu arata incantator in prima faza. Cel mai important dupa talentul tatuatorului ales, este tratamentul de care are parte zona tatuata. O ingrijire superficiala care tinde spre deloc are sanse sa transforme o mica opera de arta intr-o simpla  partea a corpului desenata neclar. Ingrijirea tatuajelor nu este deloc complicata sau dureroasa, solicita doar putin timp si atentie. Imediat dupa ce este gata tatuajul, o sa fi dat/a cu crema si locul va fi "pansat" cu folie de plastic. Aceasta folie nu trebuie indepartata pana a doua zi, timp in care, ca si in urmatoarele 2 saptamani zona respectiva nu este atinsa de apa.


A doua zi dupa tatuat se poate scoate folia definitiv, se sterge cu servetele umede zona, de preferinta antiseptice, apoi cu servetele uscate si se da cu unguent de galbenele sau Bepanthen. Unguentul de galbenele poate decolora putin tatuajul in unele cazuri pe cand Bepanthen-ul vindeca fara sa afecteze deloc zona. In urmatoarele doua saptamani  de la tatuaj, nu se mai panseaza zona, dar se fereste de soare si se curata in mod regulat cu servetele umede si uscate apoi se da cu unguent incat locul respectiv sa nu fie uscat nicioadata. Multe persoane, gresesc si in loc de unguent, cumpara crema. Diferenta intre crema si unguent este ca unguentul este mai consistent, are continut mai mare de grasimi si protejeaza mai bine pe cand crema este pe baza de apa ceea ce o face sa se absoarba rapid in piele si deci sa nu mai protejeaza zona tratata. Pentru ca tatuajul sa fie protejat de apa la dus, o varianta mai simpla decat aceea a pansarii este ca locul sa fie dat cu foarte mult unguent incat apa sa nu se infiltreze. Deasemenea in perioada de vindecare a tatuajului este recomandat sa fie purtate haine largi, lejere incat zona sa fie aerisita si sa nu se irite de la contactul cu hainele.

Cazut in Uitare


Numai hazardul stie de cate ori am fost aproape de moarte. Mi-am vazut sfarsitul cu ochii de mai multe ori. Am trecut prin situatii-limita in care mi-a fost pusa la incercare stapanirea de sine. Am mintit, am inselat pe cat de putin am putut. Sub rezerva unui gol grav de memorie, cred ca nu am tradat niciodata. De cateva ori am salvat pe cineva de la moarte. De mai multe ori m-am asteptat sa mor. Am vazut destul de multe lucruri, aproape tot ce se poate vedea, sa zicem, intr-o viata de om. Sunt oricum la varsta in care nu mai poti suplia cerul, cu inocenta, sa te lase in viata deoarece n-ai fi vazut totul. Am vazut, am experimentat totul, in masura in care nimic n-ar mai putea constitui, in mod esential, cu adevarat o surpriza. Si am impresia ca patinez, ca trag de timp. Nu ma pot sustrage de la ea. Ceea ce constituie restul vietii mele imi pare un amestec foarte complicat de subterfugii de la intrebarea esentiala cu privire la lucruri, un fel destul de rusinos si de inexplicabil de a trage de timp. Constat, inregistrez. Procesul lucrurilor care mi se intampla devine tot mai mult, cu timpul, exterior. Cine mai stie de Richard Yates, acest tip cu sensibilitatea lui Fitzgerald si forta dramatica a lui Tennessee? Nimeni nu-l va publica prea curand. Un scriitor cazut in uitare, unul dintre cei mai tulburatori. Intr-o zi, daca ideea posteritatii valoreaza mai mult de doua parale, ar trebui sa fie redescoperit. In democratie, poti schimba conducatorii, dar nu poti schimba popoarele. Te intrebi la ce bun, in fond, sa faci alegeri, daca nu poti schimba poporul insusi. Un sistem in care schimbam periodic conducatorii, dar noi ramanem aceiasi, nu are ceva de farsa pe care ne-o jucam noua insine?